Märjamaa vald müüb Kuuda hooldekodu erakätesse

Märjamaa vald pani oktoobri lõpus
enapakkumisele pisut enam kui 10 töötajaga Kuuda hooldekodu, ostusoove
laekus vaatamata 1,7 miljoni kroonisele alghinnale vaid üks.

Mullu 12 inimesele tööd pakkunud ning 35 voodikohaga OÜ Kuuda Hooldekodu juht Aleksander Koch ütles, et kuna ühtegi huvilist hoolekandeasutust vaatama ei tulnud, avaldas ta ise soovi ettevõte ära osta.

"Kui õnnestub, siis ostan ära," rääkis Koch aripaev.ee-le ja lisas, et plaanib ostuks pangast laenu võtta. Kui pank laenu annab, saab Koch hooldekodu kätte alghinnaga ehk 1 688 000 krooni eest.

"Eks ta on nii ja naa," kommenteeris Koch hooldekodu majandamist kui potentsiaalset investeerimisobjekti. "Väikesed hooldekodud peavad edaspidi Euroopa Liidus võibolla uksed hoopis kinni panema, kui toetusi ei saa. Märjamaa vallast ei ole me kunagi toetust saanud."

Möödunud aastal teenis hooldekodu 2,2 miljoni kroonise käibe juures 172 000 krooni puhaskasumit. Aasta varem oli ettevõtte käive 1,9 miljonit ja kahjum 32 000 krooni.

Kuuda hooldekodu majandusaasta aruande kohaselt oli firma bilansimaht aastavahetuse seisuga pisut alla 700 000 krooni. Firma nimel on kaks kinnistut, millest suurem on sotsiaalmaa ning pisem tootmismaa.

Hooldekodu tegutseb ühekordses 460 ruutmeetrises kivihoones, mille ühes otsas on köögiblokk koos laoruumiga ja teises otsas olmeblokk wc-de ja pesuruumiga. Maja keskosas asuvad eakate hoolealuste toad.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised