Vladimir Juðkin: Venemaa relvastuses tekib puudujääk

Balti Vene Uuringute Keskuse direktor
Vladimir Juðkin ütles konverentsil „Kuhu liigub Venemaa?“, et Venemaa
relvajõudude sõjalise valmisoleku ja sõjatööstuse olukord liigub puudujäägi
suunas.

„Viimase viieteistkümne aasta jooksul on Venemaa sõjalaevastikku finantseeritud kõigest 10-12 protsendi ulatuses vajalikust,“ märkis Juðkin. „Venemaa vajab 40 diisellaeva, sh 12 neljanda põlvkonna allveelaeva. Ehitatud on vaid üks allveelaev, kuid kaebused ebakvaliteedilise töö üle ei võimalda laeva mereväele juba kolmandat aastat üle anda,“ rääkis Juðkin.

„Venemaa sõjandusekspertide hinnangul on üksnes 20% relvajõudude tehnikast kaasaegne. Aastaks 2015. peaks sõjaväe relvastusest 45% olema kaasaegne, kui aastane ümberrelvastamise tempo püsib 5% tasemel,“ ütles ta.

„Eksperdid arvavad, et 2013. aastaks langeb vanast, veel nõukogude ajal toodetud relvastusest peaaegu täielikult rivist välja 80%, vaatamata remondile ja moderniseerimisele,“ ütles uuringukeskuse juht. „Niisiis tekib Venemaa relvastuses puudujääk,“ tõdes Juðkin.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised