Heategevus spordis tõi rekordeid

Eesti Sportlaste Ühenduse kaheksas
heategevusoksjon tõi kõigi aegade parima tulemuse - seda nii oksjonitööde arvu
kui ka saadud tulu osas, teavitas ühendus.

"Tänavu oli oksjonil kokku 37 kunstiteost. Kõige kallimalt müüdi oksjonil Maurice Utrillo ”Montmartre’i motiiv”, töö alghinnaks oli 690 000 krooni ja ostuhinnaks 700 000 krooni," rääkis Eesti Sportlaste Ühenduse (ESÜ) president Jüri Tamm.

”Üks töödest läks ka Lätti, nimelt ostis aukülalisena oksjonil viibinud Arturs Irbe 76 000 krooni eest Dückeri ”Maastiku tuuleveskiga”. Solidaarsus, üksteise toetamine ja heategevus on piiriülesed mõisted, samuti nagu on jalgpall ümmargune ning värav kandiline kogu maailma staadionitel,” sõnas Tamm.

Oksjon toimib põhimõttel, et kõikide tööde alghinnast läheb ostu korral teatud protsent lastele, samuti summad, mis oksjonil osalejad üle pakuvad.

”Lisaks on möödunud aastatel annetusi on teinud legendaarne vutistaar Frans Beckenbauer, advokaat Viktor Kaasik ning Eesti Autospordiliidu president Toomas Sildmäe, kelle annetuste summa oli kokku ca 200 000 krooni,“ rääkis Jüri Tamm. „Tänavune aukülaline oli legendaarne autosporditäht, seitsmekordne Le Man 24 tunni sõidu võitja, Tom Kristensen Taanist,“ lisas ta.

Oksjonilt saadud tulu läheb traagiliselt hukkunud sportlaste laste toetuseks. ESÜ juhatuse otsusega makstakse igale lapsele tänavu 40 000 krooni. ESÜ toetust saavad Küllo Kõivu, Valter Külveti, Lauri Ausi ja Lembit Olli lapsed.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised