27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SMS Money.ee: keskmiselt võtab sms-laenu 60 inimest päevas

SMS Money.ee juhatuse liige Aleksandr Kostin rääkis aripaev.ee-le, et nendelt saab ühe päeva jooksul sms-laenu umbes 60- 80 inimest.

„Meil ei ole väga suur firma, seega meie jaoks on 60-80 sms-laenu päevas hea,“ ütles Kostin.

Praegu pakub SMS Money pikaajalistele klientidele kuni 3000 krooni laenu ja uued kliendid saavad kuni 2000 krooni laenu, rääkis Kostin, kelle sõnul maksimaalse summa võtmise võimalust kasutatakse agarasti.

Detsembrist lubab SMS Money Kostini sõnul klientidele kuni 4000 krooni sms-laenu andma hakata.

Otseselt SMS Money laenuvõtja prototüüpi välja selgitada pole püüdnud, aga paljud, kes tagasimakse tähtaja ületasid olid Kostini sõnul ehitajad või välisriigis töötavad inimesed.

Kostini sõnul võetakse sms-laene kuu lõpu lähenedes, siis on tagasimaksetähtaeg 15 päeva. Teine tüüplaenaja võtab juba kuu alguses 30-päevase tagasimaksetähtajaga, rääkis juhatuse liige, ning ütles, et see on välja kujunenud seaduspärasus.

"Laenu võetakse, et midagi osta," ütles SMS Money juhatuse liige peamise põhjusena, miks pöördutakse sms-laenu poole.

Laenutähtaja ületavad Kostini teada umbes 10% sms-laenajatest, nende umbes 1% venitab maksmisega sedavõrd kaua, et minnakse võla sissenõudmiseks kohtusse.

Raha24 tegevjuhi Urmo Kokmanni sõnul eelistatakse nendelt laenates keskmisi ja väiksemaid summasi. Praegu läheb Raha 24 edukalt, kuna on käimas nn „Hea pakkumine“, mis tähendab, et 3200 krooni laenu saab 320 kroonise lepingutasuga.

Suuremaid summasid, mida Raha 24 sms-laenuna pakub, saab laenata ainult eelneva internetipõhise registreerimise alusel.

Täpsed numbrid sms-laenude väljastamise kohta ühes päevas ja maksetähtaja ületanute statistika avaldatakse Kokmanni sõnul uue aasta alguses.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474