28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikearendaja tahab pankrotti

Väike kinnisvaraarendaja OÜ Moodne Kodu Arendus on Harju Maakohtule esitanud avalduse kuulutada välja ettevõtte pankrot.

„Ettevõtte juhatus leidis, et majandusseis on nii kaugel, et tuleb pankrot välja kuulutada, kuna turusituatsioon on halb,“ selgitas Moodne Kodu Arenduse juhatuse liige Jaanus Mugu. „Praeguses situatsioonis ei soovinud me ettevõttele täiendavaid krediite ja finantseeringuid peale võtta, kuna ostjaid lihtsalt ei ole.“

Küsimusele, kas ettevõte seni ehitatud majades vajadusel garantiiremondi ära teeb, vastas Mugu lihtsalt, et kõigil klientidel õigus ehitusgarantii asjus nõudeid esitada.

OÜ Moodne Kodu Arendus on 2004. aasta juunis loodud kinnisvaraarendusega tegelev ettevõte, mille käibest moodustas peamise osa kataloogmajade ehitustööd, projekteerimine, vahendus ja edasimüük.

Moodne Kodu Arenduse möödunud aasta käive oli 5,9 miljonit krooni (2005. aastal 5,3 miljonit krooni). Majandusaasta aruandes oli tulemuste kohta kirjas: „2006. aasta majandustulemusi hindab juhatus rahuldavaks. Käesoleval aastal proovitakse leida uusi kliente ning majandustegevust laiendada.“

Viimase aastaga on märkimisväärselt kasvanud ettevõtte lühiajalised kohustused. Kui 2005. aastal oli neid 380 000 krooni, siis 2006. aastal juba viis korda enam ehk 1,9 miljonit krooni.

Ettevõte teenis 2006. aastal 22 500 krooni kahjumit, varasemast kasumist on Moodne Kodu Arendusel möödunud aasta lõpu seisuga vaba omakapitali 180 445 krooni.

OÜ Moodne Kodu Arendus kuulub OÜ-le Mosquito, mille omanikud on kinnisvaraarendusega tegeleva ettevõtte juhatuse liikmed Jaanus Mugu ja Hendrik Hindov.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474