Sillamäe joogivesi sai puhtamaks

Sillamäel rekonstrueeriti vanalinna
joogiveega varustav pumbajaam, kuhu paigaldati filtrid vees sisalduva raua
püüdmiseks. Vähem kui 2000 inimesega asulad peavad aga ikka veel rauarikast vett
jooma, kuna vee-ja kanalisatsiooni ehitamine vastavalt Euroopa Liidu nõudmistele
kallineb kiiresti.

Sillamäe Veevärgi AS esindaja Jelena Koltsova sõnul ollakse tulemustega rahul, sest oluliselt vähenes raua sisaldus Sillamäe linna joogivees. Järgmise sammuna plaanitakse rekonstrueerida Sillamäel veel üks pumbajaam ja selleks esiti ka vastav taotlus KIKile (Keskkonnainvesteeringute Keskus - toim.). „Samm-sammult tahame parandada kogu linna joogivee kvaliteedi – rekonstrueerime pumbajaamad ja varustame need raua püüdmise filtritega.”

Sillamäe abilinnapea Aleksand Kanevi sõnul ületab täna linna joogivesi rauasisalduse osas Euroopa Liidu kehtestatud norme. Tervisekaitse inspektsioon on linnale ettekirjutanud normid, ning neid saab täita ainult vastavate filtrite paigaldamisega. Filtrite paigaldus vanalinna piirkonnas läks linnale maksma 2 miljonit krooni, millest 90% maksis Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse Ida-Virumaa esindaja Bruno Uustalu sõnul toetavad nad linna joogi kvaliteedi parandamist 1,8 miljoni krooniga.

„Selle raha eest paigaldati vajalik sisseseade ja renoveeriti pumbajaama ruumid. Joogivee kvaliteedi parandamisega seotud projekte laekub meile palju. Kogume need kokku ja siis teeme neile ühise riigihanke, et seadmete muretsemine ja tööde teostamine oleks odavam," selgitas Uustal.

Samas on väiksemates asulates ja külades tööde teostamine raskendatud, kuna vee- ja kanalisatsioonitrasside hinnad kallinevad kiiresti. Lähtuvalt Euroopa Liidu nõudmistest, tuleb esmajärjekorras lahendada nende asulate probleemid, kus elab rohkem kui 2000 elanikku.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised