6. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis töötamine kahekordistab tööga seotud terviseriske

Euroopa Elu- ja Töötingimuste Parandamise Fond (Eurofound) avaldas uuringu, mille kohaselt Eesti tööhõives on Euroopa ühed väikseimad soolised lõhed, samas suurendab Eestis töötamine oluliselt tööga seotud terviseriske.

Eurofoundi raportist tuleneb, et töötamine Bulgaarias, Taanis, Eestis, Kreekas, Lätis, Leedus, Maltal, Poolas, Slovakkias, Sloveenias või Rootsis suurendab oluliselt tööga seotud terviseriske. Veel enam, töötamine Eestis, Kreekas või Sloveenias kahekordistab tööga seotud tervisekahjude võimalust, samas kui see isegi kolmekordistub Läti ja Poola puhul.

Kahe või enama tööst tuleneva haigussümptomi esinemise risk on oluliselt suurem töötades Bulgaarias, Eestis, Kreekas, Lätis, Leedus, Maltal, Poolas, Rumeenias, Sloveenias, Slovakkias või Rootsis. Eriti suur on see tõenäosus Eestis, Kreekas, Lätis, Poolas ja Sloveenias.

Raporti põhjal on Euroopa naiste tööle kulutatud koguaeg, mille hulka kuuluvad nii töötamine, liiklemine töö ja kodu vahet ning tasustatama töö kodus, pikem kui meestel. Samas töötavad mehed rohkem tasustatud tunde. Siiski on tõenäosus, et naisi tülitatakse tööasjus väljaspool tööaega poole väiksem kui meestel.

Uuringu andmetel on Euroopa kõige väiksemad soolised lõhed tööhõives Soomes, Eestis, Rootsis, Leedus, samas kui suurimad sellekohased erinevused esinevad Maltal, Kreekas, Itaalias ja Hispaanias.

Võttes aluseks suhtelise esindatavuse määra, ei ole naised alaesindatud tippjuhtide tasemel kuues riigis – Tsehhi Vabariik, Eesti, Läti, Malta, Holland ja Portugal, samas kui sellekohane üleesindatus ilmneb Bulgaarias.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474