Iraagi sõjas on surnud 4186 sõjaväelast

Alates 16. märtsist 2003 on Iraagis
hukkunud kokku 4186 sõjaväelast, nende seas 3886 USA sõdurit, aga ka
kaks Eesti sõdurit, vahendab uudisteagentuur Associated Press.

16. märtsil 2003 esitas Ameerika Ühendriikide president George W. Bush toonasele Iraagi diktaatorile Saddam Husseinile ultimaatumi, milles nõudis tema ning ta poegade lahkumist riigist 48 tunni jooksul. Iraak lükkas ultimaatumi tagasi ning 19. märtsil 2003 tungisid Ameerika Ühendriigid ja nende liitlasväed, teiste seas ka Eesti, Iraaki. Sellest ajast on sõjalise tegevuse tagajärjel hukkunud 4186 sõjaväelast.

Kõige suuremat kahju on kannatanud ameeriklased, nende sõjaväelasi on Iraagis surma saanud 3886, inglasi 173, itaallasi 33. Kõige paremini on läinud Hollandi ja Ungari sõjaväelastel, kumbki riik on kaotanud sõjas ühe inimese. Eesti on pidanud hüvasti jätma kahe Iraagis hukkunud sõjaväelasega, Andres Nuiamäe ja Arre Illenzeeriga.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised