Eesti nooruk saab kiirelt iseseisvaks

Noorte iseseisvumine Euroopas kõigub
tugevalt, samas Eesti noored iseseisvuvad pigem varem.

Statistikaameti spetsialistid rääkisid, et Euroopa riikide töötuse võrdluses tuleb väga suuri erinevusi. Eestis on töötuse näitaja vanuses 15-24 madalam kui enamikes Euroopa riikides. Analüütik Siim Krusell rääkis, et sotsiaalne siire lükkab noore vanuse piiri edasi. „See piir peaks olema 30, kuna 24-aastaselt veel õpitakse,“ lisas ta.

Statistikaameti direktor Priit Potisepp rääkis, et noorte iseseisvumine Euroopas kõigub meeletult. „Hispaanias elavad 35-aastased veel vanemate leibkonnas ning pole iseseisvunud,“ märkis direktor. Potisepp lisas, et iseseisvumine sõltub tööturust. "Eestis iseseisvutakse pigem varem,“ ütles ta.

Statistikaameti kogumiku „Sotsiaaltrendid 4“ esitlusel rääkisid ameti spetsialistid, et noorte vaesus sõltub riigi üldisest tasemest ning Euroopas esineb suuri erinevusi.

„See, kas noored on vaesed või rikkad, sõltub üldisest jõukuse astmest riigis. Euroopa riikide vahel esineb väga suuri erinevusi,“ ütles statistikaameti analüütik Siim Krusell.

Statistikaameti rahvastiku- ja sotsiaalstatistika osakonna juhataja Urve Kask rääkis, et Eesti noorte (vanuses 15-24) vaesus on uurimata valdkond, kuna selles vanuses õpitakse ning sissetulekuteks on õppelaenud ning muud toetused. „Seetõttu tuleb uurida hõivatust ja võrrelda, seda teiste Euroopa riikidega,“ lisas Kask.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised