17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: kas pikatoimelised said armuaega?

Arco Vara aktsia hind langes täna veidi üle kahe protsendi 21,12 kroonini (1,35 euroni), mis on kinnisvarafirma veidi enam kui poole aasta pikkuse börsiajaloo madalaim sulgemishind.

Võrreldes aktsia avaliku esmaemissiooni hinnaga (38 krooni), on aktsia hind langenud 45 protsenti. Kui aga võtta arvesse ka inflatsioon, on aktsiaid märkinud kaotanud poole oma investeeringu väärtusest.

Pärast seda, kui Arco Vara oli teada andnud ettevõtte asutaja ja nõukogu esimehe Arti Arakase tagasiastumisest nõukogu esimehe ning Viljar Arakase lahkumisest juhatuse esimehe kohalt, ennustasin aktsia hinnale järgmiseks päevaks 15protsendilist kukkumist. Õnneks nii ei läinud ja aktsia hind kukkus tol päeval vaid viis protsenti, millele lisandusid kahel järgneval päeval veel mõned. Kolme päevaga on aktsia hind kukkunud kokku kaheksa protsenti.

Ma usun, et pikatoimelised investorid on saanud armuaega aktsiate müügiks, sest midagi head ei ole aktsia hinnal minu arvates lähiajal oodata. Kui ettevõtte eesotsast lahkuvad kaks tippjuhti, neist üks on firma asutaja ning ülesehitaja, siis kulub enne, kui firma normaalselt tööle hakkab (kui üldse hakkab) päris kaua aega. Niikuinii on üldine keskkond nii finants- kui ka kinnisvaraturul keeruline ja taoline lahkumine ei too ka kõige paremate kavatsuste puhul endaga midagi head kaasa.

Lisaks andis Arti Arakas mõista, et kaalub tõsiselt ettevõtte mahamüümist. „Ma ei tea,” lausus Arakas Äripäevale. „Ma mõtlen, vaatlen, arutlen,” lisas ta. Kui ettevõte on suure tõenäosusega müügis ning kinnisvaraärimehe Paul Oberschneideri hinnangul ootab sektorit ees 12-14 karmi kuud, suudab aktsia hinda tõsta vaid ime.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474