17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hollandlased toetasid Eesti sotsiaalprojekte ligi 2 miljoni krooniga

2007. aastal toetas tuhandetele Hollandi eraisikute annetustele tuginev Päikeselille fond Eestis kokku 67 projekti ligi 2 miljoni krooniga.

Annetused jõudsid Eestisse Hollandi fondide vahendusel. Päikeselille fondi tegevjuhi Piet Boerefijni sõnul on fondi eesmärk edendada Eestis inimlikkust, kodanikuühiskonda ja kogukondade vahelist solidaarsust. Fondi abiga on 14 aasta jooksul toetatud kokku erinevaid sotsiaalprojekte 62,1 miljoni krooni ulatuses, mis on siiani tuginenud Hollandi eraisikute annetustele.

„Mul on väga hea meel, et Eestis on viimastel aastatel hakatud rohkem rääkima ja aru saama igaühe võimalusest panustada teda ümbritseva keskkonna parandamisse. Samuti on muutumas ettevõtete mentaliteet ja nägemus oma ühiskondlikust panusest. Kui siiani on Eesti ärikultuuris levinud arusaam, et majanduse kiire areng kompenseerib sotsiaalse vastutuse võtmise, siis tänaseks on enamus suurettevõtteid hakanud nägema nende vahel vältimatut seost,“ märkis Päikeselille fondi tegevjuht Piet Boerefijn.

2007. aastast on fond alustanud ka tihedat koostööd Eesti ettevõtetega. Esimese panuse on andnud Philipsi Eesti esindus, mis toetas erinevaid maakondlikke noortekeskusi kokku 140 000 krooniga.

Päikeselille fond on toetanud Eestis füüsilise ja vaimse puudega inimesi, kodutuid, vanureid, töötuid, lapsekodulapsi, sadu noortekeskuseid, külaseltse, mittetulundusühinguid kõikides Eesti maakondades. 14 aasta jooksul on enim projekte toetatud Ida-Virumaal, Võrumaal, Harjumaal ja Valgamaal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474