SASi töötajad kavatsevad müügile reageerida

SASi Taani maapealne personal, SAS Ground
Services (SGS), ei pruugi jääda passiivseks, kui SASi juhtkond
otsustab firma maha müüa.

Tänasel SAS juhtkonna koosolekul otsustatakse, kas SGS ja teised SAS ettevõtted pannakse müüki, et parandada finantsilist tulemust. Ametiühingu esimees Nicolas Fischer ei kasutaks siiski sõna ”streik”. ”Ma ei eelda, et töötajad aktsepteerivad SGSi kõrvaleheitmist reageerimata. Alates 2001. aastast on nad kaasa aidanud 14 miljardi Taani krooni suurusele kulude kärpimisele mitmete kollektiivsete lepingute vähendamisega. Seetõttu ütlevad nad vaevalt ”jah” ning tänavad kui SASi juhtkond otsustab firma maha müüa,” ütles Nicolas Fisher borsen.dk-le.

Põhjus miks ta ei kasuta sõna ”streik”, on fakt, et Taani töötajad kirjutasid augustis alla lepingule, mitte streikida, usaldades juhtkonna konstruktiivseid pingutusi töötada koos alluvatega, et võidelda ”streigikultuuri” vastu. Nicolas Fisher märkis, et ta eelistab, et SGS jääb SASi osaks – see soovitus on olnud juhtkonna ja ametiühingu päevakorra arutelus sellel sügisel.

SASi juhtkond, mida juhib rootslane Mats Jansson, püüab teha kõike, et vältida uut streiki firmas. Di.se kirjutas, et SAS võib kaotada päevas 80 miljonit Taani krooni, kui ettevõtet tabab laiaulatuslik streik.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised