Fertilitas: ravimifirmade koolitustel pole korruptsioonihõngu

Erahaigla Fertilitas peaarst ja omanik Ivo
Saarma ütles, et kui riik ei jaga toetusi, siis pole arstidel muud võimalust,
kui ravimifirmade koolitustel käia.

„Ravimifirmad on kogu aeg arstide koolitusi toetanud,“ ütles Saarma ning lisas, et kui riik ei jaga toetusi, siis muud võimalust pole, kuna arstidel on vaja tasemel olla. „Korruptsioonihõngu ravimifirmade koolitustel pole,“ väitis Saarma.

Saarma rääkis, et mõni riik on kaotanud arstide koolitusvõimalused ravimifirmade kulul, kuid sellega pole midagi saavutatud.

Uurimustöid, mida toetavad ravimifirmad, ei peaks siduma isiku vaid institutsiooniga. „Konkreetsetelt isikutelt oodatakse konkreetseid vastuseid. Kui uurimusprojektiga on seotud palk, siis see võib uurimuse tulemust mõjutada,“ arvas Saarma. „Uurimistööde toetamine toimib hästi, kui sellega on seotud institutsioon,“ märkis ta.

„Ravimifirmade koolitustoetused on alati osalised, kunagi ei maksta täistoetust,“ rääkis Ivo Saarma. „Ravimifirmad tasuvad näiteks osavõtumaksu või sõidukulud,“ lisas ta.

„Mind on küll toetatud ja olen ravimifirmade koolitustel käinud,“ rääkis erahaigla juht. „Kuid, et poleks „ohhetamist“ ja „ahhetamist“, ei hakka ma kohti nimetama,“ vastas Ivo Saarma aripaev.ee päevaküsimusele „Kui kaugele oled ravimifirma raha eest reisinud?“.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised