Mati Raidma: Iraak saab varsti ise hakkama

Riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma
sõnul realiseerib Eesti missioonidel oma kohustusi rahvusvahelise julgeoleku
kujundamisel ning kinnistab liitlassuhteid NATOs ja Euroopa Liidus.

Riigikogu pikendas täna Eesti kaitseväelaste mandaate Kosovos ja Iraagis ning andis aastase mandaadi osalemaks Euroopa Liidu Põhjala Lahingugrupi tegevuses. Koos üle-eelmisel nädalal pikendatud missioonidega Afganistanis ning Bosnia-Hertzegovinas osaleb kaitsevägi järgmisel aastal viiel välismissioonil, teavitas riigikogu.

Raidma ütles, et liitlassuhete kinnistamine NATOs ja Euroopa Liidus on osa meie riigi julgeoleku kindlustamisest. „Põhjala Lahingugruppi panustamine on Eestile Euroopa Liidu julgeoleku ning kaitsepoliitikas aktiivse osalemise väga vajalik otsustus. Olles aktiivsed osalised Euroopa Liidu sõjalises kiirreageerimise mehhanismis, tõstame oma kaitsevõimekuse veenvust,” selgitas Raidma.

Mati Raidma sõnul on olukorra parandamine Iraagis kindlalt üks rahvusvahelisi prioriteete. „Sellele andis kinnitust ka eilne ÜRO Julgeoleku Nõukogu poolt ühehäälselt vastuvõetud resolutsioon, mis toetas Iraagi valitsuse palvet jätkata ka 2008. aasta rahvusvahelist julgeoleku tagamise operatsiooni,” kinnitas Raidma.

„Eesti jätkab oma panustamist Iraagis tekkinud julgeolekuvaakumi tasakaalustamisse. Liitlaste kohaolek annab Iraagile aega enda võimekuste väljaarendamiseks, milles on saavutatud 2007. aastal tuntav edasiminek,” sõnas Raidma.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised