Valga–Riia liinil avatakse peatselt rongiliiklus

Läti sisemaise reisirongifirma Pasažieru
Vilciens on teinud pöördumise Eesti Raudtee poole taotlusega pikendada
Riia-Lugaži reisirongiliini Valga jaamani alates 2008. aasta jaanuarikuust.

Praegu ei näe majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ega Eesti raudteeinspektsioon selleks takistusi, teavitas Valga maavalitsus. „See on igati hea uudis Lõuna-Eesti piirkonnale,” kinnitas reisirongifirma pöördumist Kalev Härk Valga maavanema ülesannetes. „Millal täpselt rongid Riiast Valga jaamani sõitma hakkavad, ei ole veel hetkel teada,” lisas ta

Reisirongiühendus Eesti ja Läti vahel katkes 2001 aastal. Samal ajal lõpetas tolleaegne side- ja transpordiministeerium reisirongiliikluse Valga –Tartu –Tallinna suunal sootuks ning Riiast tulnutel ei olnud enam võimalik rongiga teekonda Tartu ja Tallinna poole jätkata. Peale Euroopa Liitu astumist on püütud Riia-Valga rongiliini taastada, kuid tulutult.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised