Barroso: imetlen Eesti majanduslikku edu

Eestisse ametlikule visiidile tulnud
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ütles pressikonverentsil, et
Eesti majanduskasv on muljetavaldav.

Borroso märkis oma sõnavõtu alguses, et ta imetleb Eesti majanduslikku edu ning usub Eesti tulevikku. „Julgustame Eestit ka eurotsooniga liikuma,“ sõnas ta.

President Barroso usub, et peaksime toetama Nordstreami projekti. „See seob Venemaa mitmete EL liikmesriikidega. Euroopa Komisjon rakendab projekti suhtes tõhusat keskkonnanõuete seiret,“ ütles ta. Barroso rääkis, et Nordstreami suhtes tuleb saavutada poliitiline konsensus EL liikmesriikide vahel. „Usun, et jõuame selles projektis kokkuleppele,“ märkis president.

Barroso avaldas heameelt selle üle, et ta viibib Eestis Schengeni lepinguga liitumise ajal. „Avame piirid ning tegemist on tõelise progressi ja hea liikumisvõimalusega. See pole saavutus ainult poliitikute vaid kõigi kodanike jaoks,“ rääkis ta ning lisas, et Schengeni ruumi laienemise ettevalmistus hõlmas olulisi finantseeringuid, seda ka tehnikavaldkonnas.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised