EÜL: üliõpilastele tuleb luua rohkem praktikavõimalusi

Täna toimunud Eesti Üliõpilaskondade Liidu
(EÜL) volikogul vastu võetud tööturupoliitika seisukohtades taotletakse
kõrgkoolidelt paindliku praktikakorralduse süsteemi välja arendamist.

EÜLi juhatuse esimehe Eimar Veldre sõnul peaks praktikasüsteem võimaldama tudengitel hankida tööturul vajalikud erialased oskused ilma koolis lisanduva koormuseta, teavitas Eesti Üliõpilaskondade Liit.

„Täna töötab üle 60% üliõpilastest õppimise kõrvalt täistööajaga. Kõrgkoolid koostöös tööandjatega peaksid looma üliõpilastele rohkem praktikavõimalusi, mis soosiks õppimise kõrvalt osalise ja paindliku ajaga töötamist,” märkis Veldre.

Volikogul võeti vastu seisukohad kõrgkooli vastuvõtu kohta, milles taotletakse kõrgkooli vastuvõtu protsessi muutmist üliõpilastele lihtsamaks ning läbipaistvamaks. Tudengite vastuvõtt peaks tagama kõigile erialadele kõige sobivamad üliõpilased. Vastuvõtu otsuseid peaks olema võimalik apelleerida ning kõrgkooli vastutus on tagada võrdne kohtlemine kõigile tudengikandidaatidele.


Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised