Regionaalminister: Eesti omavalitsussüsteemi kvalitatiivsel edasiarendamisel on oluline Soome kogemus

Regionaalminister Vallo Reimaa saabus täna
kolmepäevaselt töövisiidilt Soome vabariiki, kus ta vahetas kogemusi riigi
avaliku halduse ja kohaliku omavalitsuse valdkonnas ning tutvus Soomes
kavandatavate reformidega regionaalhalduses.

„Soomet peetakse kõige tugevama kohaliku omavalitsusega maaks Euroopas, mistõttu siinse kogemuse tundma õppimine on väga oluline Eesti omavalitsussüsteemi kvalitatiivsel edasiarendamisel. Lisaks kavandab Soome ulatuslikku regionaalhalduse reformi, millega tugevdatakse oluliselt maakondlikke omavalitsusliite, kellele antakse üle kogu arendustegevuse juhtimine regioonides,“ märkis minister Reimaa ja lisas, et kuna Eestis on kavandamisel samalaadsed muutused, siis on koostöö Soomega meile väga oluline, teavitas siseministeerium.

Kohtumisel Eesti suursaadik Merle Pajulaga arutati eesti kogukonna muresid ja rõõme naaberriigis. Ühe suurema probleemina toodi välja Soomes elavate eesti laste emakeelse hariduse omandamise võimaluse puudumist ning arutati lahendusvariante.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised