Eesti Pank, rahandusministeerium ja finantsinspektsioon uuendasid koostöökokkulepet

Täna allkirjastasid rahandusministeeriumi,
Eesti Panga ja finantsinspektsiooni juhid uuendatud koostöökokkuleppe, mille
üheks prioriteediks on Eesti elanikkonna finantsalase hariduse ja teadmiste
edendamine.

Senikehtinud kolmepoolne koostöökokkulepe pärines aastast 2002, teavitas Eesti Pank. Kolmepoolse koostöökokkuleppe eesmärk on korraldada rahandusministeeriumi, Eesti Panga ja finantsinspektsiooni vahelist koostööd Eesti finantssüsteemi usaldusväärsuse ja stabiilsuse kindlustamisel ning finantsteenuste ja finantsturu alase regulatsiooni kohasuse tagamisel. Vastavalt koostöökokkuleppele hindavad osapooled kord kolme aasta jooksul kokkuleppe ajakohasust, tehes sellesse vajadusel muudatusi ja täiendusi.

Vastavalt uuele kokkuleppele koordineerib osapoolte koostööd iga institutsiooni esindajatest koosnev alalise iseloomuga kõrgetasemeline ühiskomisjon. Samuti sätestatakse üldised põhimõtted koostöö osas Euroopa Liidu otsustusprotsessis ja rahvusvahelises suhtlemises.

Võrreldes senisega seatakse leppega põhjalikumad alused finantssektori alaste õigusaktide ja juhendite väljatöötamise valdkonnas. Samuti on rahandusministeerium, finantsinspektsioon ja Eesti Pank võtnud koostöökokkuleppe allkirjastamisega üheks prioriteediks üheskoos Eesti elanikkonna finantsalase hariduse ja teadmiste edendamise.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised