Jõulud Euroopa kinnisvaraturul on igavad

Jõulud on kujunenud väga igavaks ajaks
Euroopa kinnisvaraturu investorite seas.

Erimeelsused hinna teemal ostjate ja müüjate vahel on halvendanud krediiditurgu veelgi, kasvatades seega ummikut üle kogu Euroopa, kirjutas Real Estate Journal.

Kui neljas kvartal on tavaliselt kõige aktiivsem, siis sellel aasta osutus see hoopis teistsuguseks. Euroopa kinnisvaraturu nõustaja ettevõttest Jones Lang LaSalle Tony Horrell ütles, et ainult 40 miljardi euro (624 miljardit Eesti krooni) eest tehti tehinguid selle aasta neljandas kvartalis, mis võrreldes eelmise aasta sama ajaga on pea poole vähem.

Kogu aasta jooksul on tehtud 220 miljardi euro (3,4 triljoni Eesti krooni) eest kinnisvaratehinguid, mis on 14% vähem võrreldes eelmise aasta 256 miljardi euro (3,9 triljoni Eesti krooni) väärtuses tehtud tehingutega.

„Suurbritannial on raske võita finantsteenistuse ja eramuturu usaldust peale neid tabanud krediidinappust. Büroohoonete hindade ligi 15% langus näitab selgesti, et turg praegu on väga muutlik,“ ütles Thurstan Guthrie-Brown kinnisvara nõustamise ettevõttest CB Richard Ellis's City investeerimistiim.

Isegi Brüssel, mis on olnud üks stabiilsemaid kinnisvaraturgusid, ei ole sellisele krediidinappuse suhtes immuunne.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Uudised