Kohus oli Ossinovski ja Spacecomi suhtes leebe

Harju maakohus mõistis transiidiärimehe
Oleg Ossinovski ja tema firma Spacecom süüdi kartellikokkuleppe sõlmimise
katses, kuid määras neile prokuröri nõutust oluliselt leebemad karistused.

Riigiprokurör Laura Feldmanis nõudis kohtuvaidluses Spacecomile miljoni suurust ja transiidiärimees Oleg Ossinovskile ligi miljoni kroonist trahvi, vahendas ETV24 Aktuaalset Kaamerat.

Ärimeest süüdistati selles, et Eesti Raudteega üritati transiidituru jagamises ja veotariifides salaja kokku leppida. Eesti Raudteele süüdistust ei esitatud, sest nagu prokurör väidab, keeldus Eesti Raudtee kartellilepingust Spacecomiga. Kuna kartellitehinguid pole kerge tuvastada, siis tuli prokurör Laura Feldmanisele Harju maakohtu süüdimõistev otsus üllatusena. "Suhteliselt haruldane siiski. On veel üks otsus selle kohta olnud 2004. aastal, aga rohkem ühtegi kohtuotsust selle kohta pole olemas," ütles Feldmanis

Kohus mõistis Ossinovskile ja Spacecomile siiski väiksemad trahvid kui prokurör nõudis. Firmale Spacecom määrati poole miljoni kroonine trahv. Oleg Ossinovskile aga veidi üle 180 000. Kuna mees veetis eeluurimise ajal kolm päeva vahi all, siis peab ta kohtuotsuse järgi maksma trahvi veidi vähem ehk 140 070 krooni. Summa on Eesti ühe rikkama transiidiärimehe kohta sümboolne, aga kohtuotsuse edasikaebamine põhimõtte küsimus.

Ossinovski teatas täna avalikkusele, et ei ole kohtu otsusega rahul ja kaebab selle edasi.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised