Ministeerium müüb ahvatlevaid kinnistuid

Põllumajandusministeerium müüb
enampakkumise korras kolme kinnistut, et saadud tulu investeerida teadusasutuste
arengusse.

Põllumajandusministeerium müüb enampakkumise korras endale kuuluvat praegust Maalehe maja Toompuiestee 16, Piimaliidule üürile antud J.Vilmsi tänav 53a kinnistut ja J.Vilmsi 53g praegust Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja hoonet, et saadud tulu investeerida teadusasutuste arengusse.

Ministeeriumi teatel pandi kinnistud müüki, kuna need ei olnud enam ministeeriumile vajalikud avalike huvide täitmisel. Samuti kinnitati, et praegused üürilepingud jäävad kehtima ja need müüakse uutele omanikele kinnistuga kaasa.

Toompuiestee 16 alghinnaks on põllumajandusministeeriumi tellitud eksperthinnangu alusel määratud 22 miljonit krooni. Teise J.Vilmsi 53a kinnistu alghind kirjalikul enampakkumisel on 11,9 miljonit krooni ja kolmanda J.Vilmsi 53g alghinnaks 13,9 miljonit Eesti krooni.

Ministeerium keeldus avaldamast, kui palju müüdavate kinnistute eest kokku võiks saada, teatas vaid, et saadud rahaga soovitakse parandada ja arendada meie teadusbaasi objekte.

Veel lisas põllumajandusministeerium, et enampakkumine kuulutati alles hiljuti välja ja see lõpeb 7. veebruaril 2008 kell 11.00. Infot, kui palju on juba kinnistute vastu huvi tuntud, ei avalikustatud.

Novembris pani Tallinna elamumajandusamet enampakkumisel müüki kolm magusat kinnistut, mille müümisest plaanitakse teenida vähemalt 130 miljonit krooni. Tänasest Postimehes ilmunud kuulutusest võib lugeda, et Tallinn müüb endiselt, või siis jälle, avalikul kirjalikul enampakkumisel samu kinnistuid.


Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised