3. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikaülikool paneb kahe uue ühiselamu alla 258 miljonit

Homme saavad nurgakivi kaks uut Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) üliõpilaskodu, mille ehitamisele kulub kokku 258 miljonit krooni.

Üks ühiselamu on plaanis valmis saada tänavu sügiseks, teine järgmise aasta uue õppeaasta alguseks, teatas ülikool.

Uus, teine ühiselamu kerkib möödunud suvel lammutatud Mustamäe vanima hoone asemele ja selles leiavad endale uue kodu 344 tudengit.

Kaks viiekorruselist ühiselamut koos maa-aluse parklaga ehitab Eesti Ehitus. Kummaski hoones on 182 tuba ja ühe hoone ehitusmaksumuseks ca 79 miljonit krooni.

„Tehnikaülikoolil on tõsine huvi tagada oma tudengitele kaasaegsed õppe- ja elamistingimused. Ilmekas näide sellest on tõik, et TTÜ on viimase viie aasta jooksul oma vahenditega ehitanud või renoveerinud juba neli ühiselamut ning kulutanud sellele 125 miljonit krooni,” kinnitab TTÜ rektor Peep Sürje.

TTÜ haldusdirektor Margus Leivo sõnul kulub Akadeemia tee 7 aadressil asuvate TTÜ tudengikodude renoveerimiseks kokku 258 miljonit krooni. „Juba 1960. aastatel rajatud ühiselamukompleksi rekonstrueerimiseks kulub üle veerand miljardi krooni, selle summa eest saab vanade ühiselamute asemele kerkivates majades hubase kodu ligi 700 tudengit. Esimene hoone valmib tulevaks sügiseks, teine aastal 2009. Ühiselamute alla ja nende vahelisele alale ehitatakse ka maa-alune parkla ligi 190 sõidukile, mis läheb maksma üle 100 miljoni krooni. Projekti rahastab Tallinna Tehnikaülikool oma vahenditest 170 miljoniga, riigi vahenditest 80 miljoniga ning Tallinna linna vahenditest 7,1 miljoni krooniga. Tallinna linna 7,1 miljonist eraldas linn mullu 4 miljonit, tänavu eraldab linn 3,1 miljonit krooni,” lisas Leivo.

2006 aasta sügisel valmis Tehnikaülikoolil Akadeemia tee ühikatest kiviviske kaugusel pea 200kohaline üliõpilaselamu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474