Eesti saatkonna hoone Pekingis sai kavandi

Esmaspäeval, 7. jaanuaril, valis Pekingi
saatkonnahoone arhitektuurikonkursi þürii uue saatkonnahoone ideelahenduse
võistluse ning 300 000kroonise preemia võitjaks töö märgusõnaga “Tetris”.

Teise auhinna ja 225 000 krooni sai võistlustöö märgusõnaga “Maadligi, vettligi maja” ning kolmanda koha ja 150 000 krooni suuruse preemia sai võistlustöö märgusõnaga “Ai sha ni ya”, teatas välisministeerium.

Osteti veel kaks lahendust: võistlustööd märgusõnaga “Värelus” ja “Poona Neera”, kummagi ostu suurus on 75 000 krooni.

Þürii esimehe välisminister Urmas Paeti sõnul oli võistluse eesmärk leida saatkonna uue hoonestuse kaasaegne ja olemasolevasse linnaruumi hästi sobituv lahendus. „Uue lahenduse välisilme on askeetlik ja soliidne ning oma väärika rahulikkusega mõjub see ümbritsevas eri-ilmelises linnaruumis tasakaalustavalt,” ütles Paet. Välisministri sõnul on saatkonna toimimine hästi lahendatud, sise- ja välisruum on sujuvalt seostatud. „Ruumijaotus on vajadusel paindlikult muudetav ning ehituslikult on võidutöö hästi teostatav,” lausus Paet.

Þüriisse kuulusid välisministeeriumist veel kantsler Matti Maasikas, asekantsler Marten Kokk ning protokolliosakonna peadirektor ja endine suursaadik Hiina Rahvavabariigis Mait Martinson. Arhitektidest kuulusid þüriisse Marika Lõoke, Ain Padrik ja Emil Urbel, Eesti Arhitektuurimuuseumist osales muusemi direktriss Karin Hallas-Murula.

Saatkonnahoone krunt asub Pekingi kirdeosas diplomaatiliste esinduste rajoonis. Krundi läheduses paiknevad peamiselt uusehitised, neist naabruses on USA saatkonna hooned ning Mosambiigi saadiku residents.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised