7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti saatkonna hoone Pekingis sai kavandi

Esmaspäeval, 7. jaanuaril, valis Pekingi saatkonnahoone arhitektuurikonkursi žürii uue saatkonnahoone ideelahenduse võistluse ning 300 000kroonise preemia võitjaks töö märgusõnaga “Tetris”.

Teise auhinna ja 225 000 krooni sai võistlustöö märgusõnaga “Maadligi, vettligi maja” ning kolmanda koha ja 150 000 krooni suuruse preemia sai võistlustöö märgusõnaga “Ai sha ni ya”, teatas välisministeerium.

Osteti veel kaks lahendust: võistlustööd märgusõnaga “Värelus” ja “Poona Neera”, kummagi ostu suurus on 75 000 krooni.

Žürii esimehe välisminister Urmas Paeti sõnul oli võistluse eesmärk leida saatkonna uue hoonestuse kaasaegne ja olemasolevasse linnaruumi hästi sobituv lahendus. „Uue lahenduse välisilme on askeetlik ja soliidne ning oma väärika rahulikkusega mõjub see ümbritsevas eri-ilmelises linnaruumis tasakaalustavalt,” ütles Paet. Välisministri sõnul on saatkonna toimimine hästi lahendatud, sise- ja välisruum on sujuvalt seostatud. „Ruumijaotus on vajadusel paindlikult muudetav ning ehituslikult on võidutöö hästi teostatav,” lausus Paet.

Žüriisse kuulusid välisministeeriumist veel kantsler Matti Maasikas, asekantsler Marten Kokk ning protokolliosakonna peadirektor ja endine suursaadik Hiina Rahvavabariigis Mait Martinson. Arhitektidest kuulusid žüriisse Marika Lõoke, Ain Padrik ja Emil Urbel, Eesti Arhitektuurimuuseumist osales muusemi direktriss Karin Hallas-Murula.

Saatkonnahoone krunt asub Pekingi kirdeosas diplomaatiliste esinduste rajoonis. Krundi läheduses paiknevad peamiselt uusehitised, neist naabruses on USA saatkonna hooned ning Mosambiigi saadiku residents.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474