Kliimamuutused esitavad 800 miljardi krooni suuruse arve

Kliimamuutustest põhjustatud
looduskatastroofidel on tohutu hind ja see kasvab.

Maailma suuruselt teine edasikindlustaja Munich Re teatas, et äärmuslikest ilmastikutingimustest ja looduskatastroofidest põhjustatud majanduslikud kaotused tõusis 2007. aastal 75 miljardi dollarini ehk pea 800 miljardi kroonini. 2006. aastal oli looduskatastroofide põhjustatud majanduslik kaotus 50 miljardit dollarit ehk 530 mld krooni. Majanduskahjude hulka on lisatud ka need kahjud, mida kindlustus ei kata nagu elektrikatkestused ja teesulud, kirjutas Forbes.

Kindlustusfirma raportist selgub, et kuigi 2004. aasta tsunami, mis tappis 200 000 inimest, sarnaseid megakatastroofe ei olnud, oli kogu aasta täis pikitud pisemaid katastroofe. Ettevõte defineerib katastroofi kui sündmust, kus hukkub vähemalt 10 inimest või varaline kahju ületab miljonite dollarite piiri.

Kindlustusfirmade kahjud kahekordistusid 30 miljardi dollarini (320 mld kroonini) aastaga, kuna katastroofide arv kasvas 950, mis on suurim number alates 1974. aastast, kui Munich Re hakkas oma ülevaateid koostama.

„Ilmaolud näitavad, et kliima muutub ja katastroofid sagenevad,“ ütles ettevõtte juhatuse liige Torsten Jeworrek.

Suurimaid kahjusid kannatas Euroopa. Jaanuaritorm põhjustas 10 miljardi dollari (106 mld kr) suurusi kahjusid, millest kindlustused hüvitasid 5,8 mld dollarit (61 mld kr), juulis põhjustas üleujutus Inglismaal veel 4 miljardi dollari (42 mld kr) eest kahju, millest hüvitati 3 mld dollarit (31 mld kr).

Ettevõtte teatel tuleb looduskatastroofide kahju ühiskonnal kinni maksta, sest kindlustusmaksed tõusevad.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised