9. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar annab kainestusmaja ehituseks 40 miljonit

Tallinna linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks politseiameti ja Tallinna linna vahelise koostöölepingu projekti, mille kohaselt ehitatakse Paldiski maanteele kainestusmaja. Hoone arvestuslik eelarve on 40 miljonit krooni.

Ainuüksi projekteerimiseks on projektile tänavusest linnaeelarvest eraldatud 2,8 miljonit krooni.

Lepingu kohaselt ehitab linn Paldiski mnt 62 hoone, mis sobib kasutamiseks politsei arestimaja 50kohalise kainestuskambrina. Kainestuskambris korraldatakse kainenemisele toodud isikutele vajalik meditsiiniline abi ja ööpäevaringne järelevalve, teatas linna pressiteenistus.

Linna pressiesindaja Toomas Pirni sõnul teeb uue ehitise jaoks oma krundil Meremeeste ja Merimetsa haigla juures ruumi Lääne-Tallinna Keskhaigla.

Politseiamet tagab arestimaja kainestuskambri tööks vajaliku personali ja tehnilised vahendid, Tallinna linn kannab hoone ekspluatatsiooniga seotud kulud ning sõlmib lepingud tervishoiuteenuse osutamiseks raviasutusega.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on vajadus politsei ja meedikute koostöös toimiva kainestusmaja järele Tallinnas väga suur. “10 kohta on ette nähtud meditsiiniliste näidustustega patsientidele, kuid vajadusel on meditsiiniline abi tagatud kõigile klientidele,” ütles Martinson. “Esmajoones on tegu siiski politsei struktuuriüksusega.”

Praegusel hetkel on alustatud projekti detailplaneeringuga, mis algatati möödunud aasta lõpul, tänavusest linnaeelarvest on projekteerimiseks eraldatud 2,8 miljonit krooni.

"Detailplaneering peaks valmima millalgi selle aasta lõpus ja ehituseks võiks minna kevadel 2009," ütles Toomas Pirn. Tema sõnul ei ole veel selge, kes kainestusmaja ehitada võiks, ega ka see, kui palju kogu hoone lõpuks maksma võiks minna. Samuti ei ole veel kindel, kas uue asutuse loomiseks korraldatakse riigihange või mitte. "Ilmselt siiski hange korraldatakse," märkis Pirn.

Ehituse esialgseks valmimisajaks planeeritakse 2009. aasta lõppu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474