17. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaat: naftaaktsiate hagi tuleb jagada kaheks

GILD Bankersi advokaat Jaanus Mody ütles, et poolt Latvijas Naftas Tranzitsi (LNT) 226 miljoni kroonisest hagist tuleks arutada Nibre Enterprises Corporationi tegevuskohas.

Jaanus Mody sõnul esitas LNT Ventspils Nafta aktsiate omandiõiguse tunnustamise hagi samaaegselt nii GILDi kui Nibre vastu. "Riigikohtu otsuses on viidatud, et GILD ja Nibre ei saa olla kaaskostjad. Kui kohus leiab, et LNT hagisid peab üldse menetlema, siis tuleks neid menetleda erinevates menetlustes," rääkis ta.

Mody leidis, et asja sisulise külje pealt ei teinud riigikohus GILDile etteheiteid. "LNT tegelikuks eesmärgiks oli saada GILDilt protsessuaalsete nippidega dokumente ja muid teavet, mida oleks saanud kasutada lätlaste omavahelises jagelemises. See eesmärk on luhtunud," kommenteeris advokaat ja lisas, "kui LNT ei pea just taktikalistel kaalutlustel vajalikuks jätkata, on oodata loobumist ebaotstarbekatest hagidest."

Mody sõnas, et tema teada puuduvad GILDil igasugused LNTga seotud ärilised huvid ja nõuded. "GILDi esmaseks huviks oli, et neilt ei saaks alusetult konfidentsiaalseid dokumente ja muid andmeid välja nõuda. See eesmärk on riigikohtu lahenditega üheselt täidetud. Järgmiseks eesmärgiks on, et alusetud menetlused lõppeks võimalikult kiiresti ning nendega tekitatud rahalised kulutused saaksid hüvitatud."

Mody lisas samas: "Veel laiemas pildis on GILDi huviks, et Eestis poleks võimalik sarnaste mitte-euroopalike meetoditega investeerimispankade usaldusväärsust, õiguslikku ja majanduslikku keskkonda ohustada."

Nibre suhtes puudub Modyl ta enda kinnitusel sisuline seisukoht: "Nagu öeldud, ei esinda ei meie ega GILD Nibret ning nende kahe isiku huvide ühildamine on meelevaldne."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474