EMHI: nädalavahetusel on oodata tormi

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia
instituut (EMHI) teatas täna, et nädalavahetusel peaks Põhja-Atlandil tekkinud
torm jõudma Eestisse.

Põhja-Atlandil Iirimaast edelas tekib ööl vastu 18. jaanuari uus tsüklon, mis kiiresti süvenedes liigub üle Šotimaa ja Põhjamere ning saabub 19. jaanuari hommikul Skandinaaviale. Ööl vastu 20. jaanuari jõuab tsükloni kese üle Vaasa Soome peale.

Eesti vetes ja rannikul tugevneb lõunatuul 19. jaanuari öösel ja hommikul 20-25 m/s. Päeval pöördub tuul edelasse ja püsib 20-25 m/s, tuuleiilid võivad ulatuda 27-30 m/s. Ööl vastu 20. jaanuari pöördub tuul läände ja püsib öösel tormisena.

Tormituule tekkimise tõenäosus on EMHI tänase prognoosi kohaselt 65-95%.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised