23. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikkad ettevõtjad pelgavad peksu ja varguste sagenemist

Jõukate äriinimeste arvates peaks politsei valmistuma tõsiseks võitluseks isiku- ja varavastaste kuritegudega, mitte aga kaotama kriminaalpolitseinike ametikohti ja keskenduma liiklushuligaanide püüdmisele.

Ettevõtjad ei pea pärast Armin Karu tütre Inese röövimisplaani avalikukstulekut vajalikuks oma turvalisusele senisest suuremat tähelepanu pöörata ja peavad eos nurjatud inimröövi ülespuhutud sündmuseks. Samas ei soovi keegi avalikustada, milliseid julgeolekuteenuseid või -seadmeid ta kasutab, kirjutas Postimees.

Pantvangistamisest rohkem kardavad ärimehed Eestis üleüldist varavastase kuritegevuse kasvu, mille põhjuseks on viimaste aastate kiire majanduskasvu tingimustes legaalse teenimisvõimaluse leidnud sulide naasmine vanade liistude juurde.

Ärimees Neinar Seli tõdes, et kuigi tõsisemaks probleemiks võib pidada isikuvastaseid kuritegusid, kannatavad Eesti inimesed rohkem varavastaste kuritegude tõttu. "Nii nagu ehitusbuum langes, on kindlustusagentide sõnul suvilavarguste osakaal kasvanud," nentis Seli. Talle teeb muret ka suur avastamata kuritegude osa.

Tuntud Eesti ärimees nimetas anonüümsust paludes ohtlikuks tendentsi, et riik on avalikult kuulutanud keskendumist liikluse korrastamisele.

"Jõustruktuurid peaksid ette nägema omandi- ja isikuvastaste kuritegude olulist kasvu, sest majanduses ei lähe enam hästi," kurjustas ärimees.

Tema sõnul muudab olukorra ohtlikuks just see, et majanduskasvu tõttu said hea elu maitse suhu väga erineva eetilise tasemega inimesed. "Kui nüüd osal neist loodetud tulu saamata jääb, on variante mitu – kes läheb ja lööb teisel nina lõhki, kes läheb aktsiaid välja petma. Aastal 1999 see kõik ju juhtus. Jõmme, kes on elanud üle oma võimete, on praegu uskumatult palju," nentis Eesti rikkamate inimeste hulka kuuluv ärimees.

Hansapanga asutajate leeri kuuluv Heldur Meerits ei kavatse ennast kuidagi eriliselt kaitsma hakata, kuigi usub samuti varguste arvu suurenemist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474