Pärloja: Fahle maja esitamine konkursile on suur tunnustus

Koger Partnerid AS juhataja Andres
Pärloja sõnul tuli Fahle maja esitamine maailma eelmise aasta tähtsama
disainprojekti konkursil üllatusena ja see on kindlasti suur
tunnustus Eesti arhitektidele.

„Meil on loomulikult väga hea meel. See, et Eesti arhitektuur pääseb Euroopas pildile, on kindlasti sündmus. Ühelt poolt on see tunnustus meie arhitektidele (antud juhul KOKO), teisalt näitab, et arendajate tegevuse tulemusena ei sünni pelgalt "kolearhitektuuri", vaid, et suudetakse luua ka püsivamaid väärtusi,” rääkis Pärloja, kelle sõnul tuli konkursile esitamine neile üllatusena, kuna Eesti arhitektuuri ära märkimine ei ole rahvusvahelises kontekstis igapäevane asi.

Fahle maja esitamine konkursile just Ðveitsi arhitektuurimuuseum poolt toimus Andres Pärloja sõnul nii just seepärast, et Londoni Design Museumi küsis nende seisukohta. “Eesti Arhitektide Liit ei saanud seda esitada, sest neilt sellist seisukohta ei küsitud,” ütles ta.

Aripaev.ee küsimusele „Millised on Teie arvates Fahle maja võiduvõimalused?“ vastas Pärloja: „Kui matemaatiliselt läheneda, siis 20%. Aga nii, nagu on suur juhus ja vedamine see, et me viie hulka pääsesime, nii võib kõik võimalik olla.”

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised