2. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruumipuuduses kool rentis õpilastele moodulmaja

Rakvere eragümnaasium otsustas kaheks aastaks rentida moodulmaja, mis kerkis õuele paari päevaga. Õpilased saavad nüüd õppida ruumides, kus varem tudeerisid Audentese ülikooli tudengid.

Rakvere eragümnaasium leidis tekkinud ruuminappusele alternatiivse lahenduse ning 15. jaanuaril püstitati kooliõuele moodulmaja, kus algavad paari järgneva nädala jooksul ka tunnid, kirjutas Virumaa Teataja.

“Gümnaasiumimaja ehitamine võib võtta veel mitu aastat,” viitas kooli direktor Anne Nõgu asjaolule, et vanale koolihoonele ning uuele algklassimajale lisanduva gümnasistidele mõeldud koolimaja ehituseni oodata ei saa.

Et 2006. aastal valminud moodne algklasside maja jääb Riigi Kinnisvara ASi omandusse kuni laenu tasumiseni 2026. aasta jaanuari lõpus ning ka praegu on koolil mitu tööd käsil, sest lõpetamist vajab haljastus ja kooliõue kujundamine, samuti on suur ettevõtmine vana maja saali rekonstrueerimine, pole eragümnaasiumil Anne Nõgu sõnul niipalju vahendeid, et hakata uut gümnaasiumimaja ehitama.

Kui kooli juhtkond otsis õpetajate ja õpilaste töötingimuste parandamiseks lahendusi, jäid Nõgule silma moodulmajad, mida oli ka Audentese erakool kasutanud. Nii et eragümnaasiumi õuele saabus veel Audentese logoga hoone.

Audentes ASi kommunikatsioonijuht Karin Lass rääkis, et ka Audentes kasutas Cramo moodulmaja ruumikitsikuse leevendamiseks perioodil, kui ülikoolimaja alles ehitati, ning loenguid peeti ühtekokku 350ruutmeetrisel moodulmajade pinnal.

Moodulmaju rentiva Cramo Estonia ASi projektijuht Aivar Toomiste rääkis, et need on mõeldud aasta läbi kasutamiseks ja neid köetakse elektriradiaatoritega.

Cramo Estonia AS alustas moodulmajade rentimist 2004. aastal ning nõudlus nende hoonete järele on kasvanud. “Praegu on vabanevate moodulite ootel mitu klienti,” tõi ta välja. Mooduleid on kasutatud seni munitsipaalmajade, loenguruumide, lasteaiaruumide ja kontorina.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474