Venemaa peaminister pürib Gazpromi juhiks

Venemaa peaminister Viktor Zubkov pürib
maailma suurima gaasifirma nõukogu esimeheks.

Gazprom kiitis heaks 19 kanditaati, kes kõik pürivad ettevõtte 11liikmelisse nõukogusse. Kandidaatide hulgas on ka Viktor Zubkov, mis ekspertide meelest näitab, et mees on tõenäoline kanditaat praeguse Gazpromi juhist Venemaa esimesest asepeaministrist Dimitri Medvedevist vabaks jäävale kohale. 2.märtsil saab Medvedevist tõenäoliselt Venemaa president.

The Moscow Timesi allikate kohaselt võtab endine Venemaa finantsinspektsiooni juht Zubkov Gazpromi juhi koha üle tõenäoliselt juunis peale aktsionäride koosolekut.

Esmaspäeval nimetas Venemaa valitsus, mis Gazpromi kontrollib, nimetas ettevõtte nõukogu kandidaatideks Zubkovile lisaks ka tööstus- ja energeetikaministri Viktor Hristenko, Gazpromi tegevjuhi Aleksei Milleri, majandusarengu ka kaubandusministri Elvira Nabiullina.
Gazpromi igapäevast tegevust juhib Miller, kuid kõik tema suuremad otsused peab heaks kiitma nõukogu esimees Medvedev.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised