8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko pistab rahvusvaheliste firmadega rinda elektrihankes

Eesti Energia Jaotusvõrk kuulutas mullu sügisel välja rahvusvahelise hanke, mille käigus ostetakse ja paigaldatakse 200 000 kaugloetavat elektriarvestit.

Hanke esimesest voorust pääsesid edasi Landis Gyr Enermet OY, Kamstrup A/S, Actaris GmbH, Eltel Networks AS, Merko Ehitus AS ja Ericsson Eesti AS.

Tänu kaugloetavatele elektriarvestitele ei pea kliendid enam regulaarselt elektrinäite saatma, kogu andmevahetus toimub elektrooniliselt ja automaatselt, teatas ettevõte.

Lisaks sellele, et kaugloetav arvesti saadab ise elektrinäidud Eesti Energiale, annab see veel rida mugavusi. Süsteem teavitab ise elektrivõrgu riketest ning kliendil ei ole vaja enam ise elektrikatkestusest teda anda. Samuti saab kaugloetava elektriarvesti abil paremini analüüsida oma elektritarbimist ning näiteks tunnipõhiselt soodsam hinnapakett välja arvutada.

Praegu on Eestis ligi 45 tuhat töötavat kauglugemise arvestit. Uute arvestite paigaldamisega loodetakse alustada selle aasta lõpus.

Klient uue arvesti eest tasuma ei pea. Kaugloetava arvesti paigaldamisest teavitab Eesti Energia klienti ning lepib kokku selle paigaldamiseks sobiliku aja.

Lisaks klindi mugavuse kasvule aitab kaugloetavate arvestite paigaldamine vähendada ka elektrifirma kulusid, mis on seotud näitude võtmise ning kontrollimisega. Samuti on lihtsam avastada elektrivargusi.

Hanke maksumus selgub hanke käigus.

Hanke vastu tundis huvi üheksa firmat. Nendest seitse vastas hanketingimustes sätestatud nõuetele. Jaotusvõrk valis seitsmest firmast tehnilist kompetentsi ja majanduslikku seisu hinnates välja kuus ettevõtet, kes pääsevad edasi hanke järgmisesse etappi. Edasipääsejate seas on lisaks Eesti firmadele ka Soome, Taani ja Saksamaa ettevõtted.

Hanke teise etapi pakkumuste esitamise tähtaeg on 2. mai 2008. Seejärel toimub pakkumuste hindamine ning pakkujatega läbirääkimised. Lepinguni loodab Jaotusvõrk jõuda juuni lõpuks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474