12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: Heitlik päev USAs

Ühendriikide aktsiaturg, mis alustas päeva langusega, jõudis pärastlõunal plussi ja suutis seda hoida päeva lõpuni.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,5 protsenti, 12 240 punktile. Nasdaq tõusis 0,7 protsenti, 2320 punktile. S P 500 indeks tõusis 0,6 protsenti, 1339 punktile.

Wall Steet Journali peatoimetaja teatas muudatustest eliitindeksi Dow Jonesi tööstuskeskmise kooseisus. Indeksisse pääsevad Bank of America ja Chevron, oma koha vabastavad Altria Group ja Honeywell.

Eilse päeva peksupoisiks oli AIG akrsia, mis kukkus 11,7 protsenti, 44,74 dollarile. AIG on sunnitud kandma maha osa hüpoteekvõlakirjade väärtusi. Ise ei oleks nad raamatupidamiskeemiast loobunud, aga audiitorid nõudsid seda.

Kui börsipäeva esimesel poolel valitses mure majanduse üle, siis nafta hinnatõus vedas kaasa naftakompaniide aktsiad ja mured said selleks korraks unustatud. Exxon Mobili aktsia hind tõusis 1,9 protsenti, 83,22 dollarile. Chevroni aktsia hind tõusis 1,5 protsenti, 80,43 dollarile.

Nafta hind tõusis kaks protsenti, kuu aja kõrgemale tasemele ehk 93,59 dollarile barrelist. Midagi väga erilist ei toimunudki. Valero Energy Delaware osariigis asuv nafta rafineerimistehas jäi elektrita.

Suurim tõusja oli Dow tööstuskeskmises General Motorsi aktsia, kes peaks täna enne kauplemise algust börsil oma tulemused avaldama. Aktsia hind tõusis 5,1 protsenti, 27,12 dollarile.

Aasia turud on täna nakatunud USA positiivsusest. Üle kahe protsendi on plussis Hongkong, palju ei puudu selles ka Singapur.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474