12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post vähendab koondamisega keskastmejuhtide arvu

Seoses struktuurimuudatustega sulgeb Eesti Post 95 postkontorit, tööta jääb 250 töötajat. Koondamisega vähendatakse keskastmejuhtide arvu.

Postkontoreid suletakse üle- Eestiliselt. Sulgemise põhjuseks toob ettevõte välja postiteenuste madala nõudluse. Suletavad postkontorid osutavad postiteenust vähem kui üheksa teenust päevas.

Kuna Eesti Post soovib 2009. aasta alguses avatuks muutuval postiturul ka palkadega konkurentsis püsida, tõstab ettevõte alles jäänud töötajate palku.

Eesti Posti juhatuse liikme Ahti Kallaste sõnul on probleem tööjõu kvaliteedis. "Ametiühing soovib sel aastal 10% palgakasvu. Tööandja tahaks aga alati vähem tõsta, aga kuhugi sinna me päädime. Probleemiks on tööjõud ja kvaliteet. Maksame praegu 70-85 protsenti vastava valdkonna keskmisest palgast, nii et kui töötaja pole patrioot, läheb ta parema pakkumise peale kohe minema. Sel aastal tahame saavutada 90% valdkonna keskmisest palgast ning 2009. aastal olla valdkonna pakutavate palkadega võrdsel tasemel. Selleks tulebki teha olulisi sisemisi lõikamisi, sest ei saa lihtsalt teenuste hinda tõsta seda kulude tõusuga põhjendades," sõnas Kallaste.

Ettevõte hoiab postkontorite sulgemisega püsikuludes kokku ligi 9 miljonit krooni, samuti säästab ettevõte postkontorite ruumide korrastamisest ning IT-investeeringutest ligi 20 miljonit krooni ühekordset kulu.

Postkontorite asemel on ettevõttel plaanis postiteenused inimestele lähemale tuua postikanalite arendamise teel. Eesmärk on pakkuda kliendile võimalikult mugavaid lahendusi, näiteks kliendi teenindamist kodus.

"Pakume välja võimaluse, kus pakk või kiri toodakse kliendile koju. Samuti paneme käima postibussi ning loome postkontoreid suurema käidavusega kohtadesse, näiteks suurematesse kaubanduskeskustesse,"sõnas postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult ning lisas, et ettevõte teavitab postkontorist ilmajäänud elanikke, kus ja kuidas on postiteenused just nende jaoks kõige mugavamini kättesaadavad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474