Sampo juht: me ei lõhu Nordeat

Soome kindlustusettevõte Sampo Oyj, mis
omab rohkem kui 10% Nordea AB-st, kavatseb tugevdada Skandinaavia regiooni
suurimat panka, parandades koostööd erinevate üksuste vahel, mitte lõhkudes
ettevõtet.

„Me oleme mõned korrad öelnud, et Nordea erinevate üksuste väärtus on kõrgem kui terve panga väärtus. Aga praegu ei ole õige aeg müüa panku ja me pole ega plaani Nordeat müüa. Me ei poolda panga jagunemist,” rääkis Sampo tegevjuht Björn Wahlroos.

Ettevõtte juht tahaks, et kontroll Nordea üle oleks tugevam ning et eri riikide üksused oleksid omavahel tugevamalt seotud, kirjutas Bloomberg.

Kindlustusfirma Sampo teatas täna, et võib jätkata osaluse suurendamist Nordea pangas, mis on Põhjala suurim. Esmaspäeval nimetati Sampo tegevjuht Björn Wahlroos ka Nordea nõukokku. Soome ja Rootsi lehtedes on pikalt spekuleeritud, et Sampo võib teha pakkumise Rootsi valitsuse 19,9% aktsiatele Nordea pangas, kui see müüki tuleb.
Sampo juhtkond ütles täna, et peab hetkel huvitavaks kahe finantsala ettevõtte aktsiat – oma firma ja Nordea aktsiat. Nii jätkatakse oma aktsiate tagasiostmist ning osaluse kasvatamist Nokias, tingimusel, et hind püsib soodne.
.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised