EMT: USAs maksustab operaator ka kutsuvat tooni

EMT avalike suhete juht Kaja Pino ütles, et
eurotsoonist väljaspool toimub kõne pikkuse arvestamine kohaliku võrgu järgi
ning USAs maksutavad operaatorid ka kutsuvat tooni.

Roaming-kõned on välismaal helistatud kõned, mitte Eestist välismaale helistamine. Ja mujal maailmas, kus eurohind ei kehti, toimub kõne pikkuse arvestamine selle täpsusega, mille annab ette kohalik võrk,“ selgitas Pino.

Ta rääkis, et kui tuua näiteks USA, siis AT T ja T-Mobile võrgus arvestatakse kõne kestust üheminutilise täpsusega ning operaator maksustab näiteks ka kutsuvat tooni, mis Eesti mobiilikasutaja jaoks on ilmselt täiesti harjumatu.

„Aga näiteks Peruus Nextel del Peru võrgus arvestatakse kõne kestust 1 sekundi täpsusega, kuid minimaalne kõne maksumus võrdub ühe minuti maksumusega. Kõne maksustamine ei sõltu sihtriigist (st sellest, millisesse riiki helistatakse), vaid ainult sellest, millises riigis ja millise operaatori võrgus helistaja asub – kehtivad selle võrgu tingimused,“ tõi Pino näiteid.

„EMT – ja ka teised Eesti mobiilsideoperaatorid – arvestavad Euroopa Liidus roaming-kõnesid 60 sekundi täpsusega alates roamingu euroregulatsiooni kehtimahakkamisest ehk siis 30. augustist 2007,“ rääkis avalike suhete juht.

„Eestist välismaale helistades arvestatakse kõne pikkust vastavalt kliendi valitud paketile – sekundi täpsusega pakettides sekundi, minuti täpsusega pakettides minuti täpsusega,“ ütles Pino.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised