Lang: ma olen üldse jäärapäine inimene

Tänasel Riigikogu istungil päris Riigikogu
liige Marika Tuus aru perekonnaseaduse eelnõu kohta, millele justiitsminister
Rein Lang vastas, et surub nimetatud eelnõud läbi, kuna ongi jäärapäine inimene,
selgus XI Riigikogu stenogrammist.

„Lugupeetud minister! Minu küsimus puudutab perekonnaseaduse eelnõu ja seda, et tahatakse üle minna n-ö vara ühisuselt, mis meil on läbi aegade kehtinud, alates Rootsi ajast peale, lahusvara süsteemile. Esimese Eesti Vabariigi aeg ei saadud seda vastu võtta, kui Uluots tahtis, sest naisorganisatsioonid kogusid kuskil 31 tuhat allkirja. Ei saanud seda vastu võtta ka 2001. aastal, kui Märt Rask tahtis seda läbi suruda, ka siis olid organisatsioonid vastu ja ei saadud seda seadust isegi parlamenti. Ka eelmise valitsuse ajal mitte. Kui nii paljud on selle seaduse vastu ja ka osa parlamendist ja erakondadest ja ühiskond, miks me siis või miks teie siis seda nii järjekindlalt ja jäärapäiselt, võiks öelda, tahate läbi suruda?“ küsis Tuus, millele minister Lang vastas: "Tänan väga! Ma olen üldse jäärapäine inimene.“

Edasi tekkis Marika Tuusil veel üks küsimus: „Aga, kui me arvestame praegu üldse naise panust, nii-öelda panus on kodutöödes suurem ja lastekasvatamisel ja tema karjäär saab vahepeal pausi. Naisorganisatsioonid on tekitanud niisuguse küsimuse, et kas me ei peaks panema hinna ka sünnitusele ja siis vastava tšeki kohtunikule esitama, et mis te sellest asjast arvate?“

Selle peale soovitas minister Tuusil oma huvitav ettepanek vastavaks muudatusettepanekuks vormida ja esitada.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised