Börsikommentaar: Olympic -3,5%

Tallinna börs lõpetas täna ilusas
punases – plusspoolele suutsid jääda vaid kaks aktsiat. Langejate rivi keskmes
oli oodatult eile õhtul nõrga kasumi avaldanud Olympic Entertainment Group.
Indeks -0,96%.

Olympic EG aktsialt pühiti päevaga 3,53%. Agressiivne laienemine on isuga söömas kasiinoketi kasumlikkust – suudetakse näidata küll tugevat käibekasvu, kuid raskusi tekitab ettevõttele kasumi koju toomine. Selle tulemusena on puhaskasumimarginaal langenud aastaga juba kaks korda.

Laienemise jätkumine ja regiooni makropildi halvenemine ei muuda eriti optimistlikuks ka Olympicu lähikvartalite suhtes. Samas pikaajalise visiooniga investoril tasuks ettevõtte käekäigul ja aktsia liikumisel silm peal hoida – tegemist on ju unikaalse kontseptsiooniga, tugeva juhtkonnaga ning kiirelt turgu haarava kasiinoettevõttega. Kui fookus hakkab pöörduma laienemiselt kasiinode efektiivistamisele, võib oodata ka korralikke kasuminumbreid, ent praegu oleks pigem äraootaval seisukohal.

Baltika ja Arco Vara aktsiad kaotasid pea neli protsenti oma eilsest hinnast, neljanda kvartali tulemustele positiivselt reageerinud Merko Ehituse väärtpaber lisas täna veel pea üheprotsendilise plussi. Pseudotõusu sooritas Trigon Property Developmenti aktsia, kallinedes ühe tehinguga 4,8%.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised