29. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kuulutas purjespordikeskuse kinnistumüügi tühiseks

Ringkonnakohus avaldas täna otsuse, millega tühistas Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse nõukogu heakskiidu hotellialuse maa müügiks.

Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse nõukogu otsustas hotelli aluse maa ning seda ümbritseva teenindusmaa müüa 15. novembril 2005. Müügihinnaks oli 333 350 000 krooni.

Oma hagis ASi Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse vastu nõudsid 50% aktsiate omanik Regati Valduse OÜ ja Eesti rikaste edetabelisse kuuluv ärimees Urmas Uustal firma nõukogu otsuse tühisuse tuvastamist või kehtetuks tunnistamist ning Tallinnas Regati pst 1,3 ja 5 asuva kinnistu käsutamise keelamist.

2006. aasta oktoobris jättis Harju maakohus hagi rahuldamata. Tallinna ringkonnakohus rahuldas täna Regati Valduse OÜ ja Urmas Uustali apellatsioonikaebuse Harju maakohtu otsusele.

Kohtuotsusest selgub, et hageja hinnangul jäi müügihind kinnistu tegelikule turuväärtusele alla. Urmas Uustal ise tüli majja toonud nõukogu koosolekul ei osalenud, kuna väidetavalt ei saanud ta kutset kätte. Lisaks kutsus koosoleku kokku purjespordikeskuse töötaja, kes ei omanud selleks õigust. Formaalselt oleks koosoleku pidanud kokku kutsuma nõukogu esimees.

Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse andmetel oli Urmas Uustal nõukogu koosoleku toimumise ajast teadlik ning rikkus tähtsat koosolekut ignoreerides nõukogu liikme hoolsuskohustust. Samas, otsustamiseks oli kvoorum koos ka ilma Uustalita ning firma esindaja kinnitas kohtule, et maatehing vastas nii turuhinnale kui ka kostja huvidele.

Ringkonnakohtu otsuse saab riigikohtusse edasi kaevata 30 päeva jooksul.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474