1Partner: optimistlikud loodavad hinnalangusest kasu

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin
Vahteri sõnul on turg hetkel maha jahtunud, kuid optimistlikumad loodavad
hinnalangusest ka soodsa pakkumise leidmisel kasu saada

Kaks kolmandikku inimestest on veendumusel, et kinnisvarahindade langus käesoleval aastal jätkub ning vaid napp 5% on vastupidisel arvamusel, selgus 1Partner Kinnisvara poolt selle aasta veebruaris läbi viidud veebiküsitlusest. Küsitlusele vastas kokku 776 inimest.

Küsitluse tulemuste kohaselt arvab 66% vastanutest, et kinnisvarahinnad 2008. aastal langevad, teatas ettevõte. 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul usub hindade võimalikku tõusu vaid minimaalne protsent ning praegusega samale tasemele hindab neid jäävat veerandik vastanutest. “Veendumus, et hinnad jäävadki langema on viimasel ajal selgelt süvenenud,” lisas Vahter.

Kuigi ligi 2/3 vastanutest usub kinnisvarahindade langusesse, ei rutta inimesed sel aastal tehinguid tegema. Kinnisvara kavatseb osta kuni veerand ning müüa vaid 11% vastanuist. “Turg on küll selgelt maha jahtunud, kuid optimistlikumad loodavad hinnalangusest ka soodsa pakkumise leidmisel kasu saada,” kommenteeris Vahter.

Küsitlusele vastanud olid suhteliselt pessimistlikud ka Eesti majanduskasvu osas, mis jääb 2/3 arvates sel aastal vahemikku 1-5 protsenti. “Pidev jutt keerulistest aegadest on inimestele viimase poole aastaga selgelt kohale jõudnud,” kommenteeris Vahter.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised