Maris Lauri: meile piisaks 5-6% majanduskasvust

Hansapanga makroanalüütik Maris Lauri ütles
täna Äripäeva finantsjuhtimise konverentsil Finantsjuhi 101 nägu, et Eestile
piisaks 5-6% pikaajalisest majanduskasvust.

Lauri käest küsiti, mis juhtuks siis, kui Eesti majandus jätkaks 10% aastakasvu. Lauri sõnul jõuaks Eesti siis vaieldamatult 10 aastaga Euroopa rikkaimate riikide sekka, kuid Eesti rahval ei oleks sellest suurt kasu. "Kui jätkaksime 10% majanduskasvu, siis tõenäoliselt jõuaksime 10 aastaga Euroopa rikkaimate riikide hulka. Selles ei oleks kahtlust," sõnas Lauri.

"See on juba teine küsimus, kas me end ise ka rikkana tunneksime," lausus ta. Tihti tuuakse näiteks Iirimaad, mis on kiiresti kasvav riik. Selline majanduskasv on aga tegelikult näilik. "Nii nagu meilgi, kergitavad ka Iirimaa majandust välisfirmade kasumid, mis väga sageli tarbijateni ei jõua. Kiires kasvus on ka oma tagasilöögid, näiteks väga kiire hinnatõus,“ sõnas ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised