Rahumägi: Soome politseinikud pani Eestisse saatmine kihama

Riigikogu liige Jaanus Rahumägi teatas, et
ettepanek Soomest politseinikke palgata on põhjanaabrite juures elevust
tekitanud.

Eesti Politsei taasloomise aastapäeval Rahumägi välja käidud idee palgata Eestis puudu olevad politseinikud Soomest, on põhjanaabrite juures palju jutuainet tekitanud. "Soome politseinikud ise on valmis Eestisse tulema," ütles Rahumägi. Ta lisas, et sealses meedias on lahti läinud elav arutelu sel teemal, et töötud Soome politseinikud võiks tööle asuda Eestis. "Soome televisiooni uudistes ütlesid politseinikud otsesõnu, et nad on valmis kaaluma siia tulemist," teadis Rahumägi.

"Ja lõpuks ei olegi see küsimus mingi Eesti ja Soome vaheline teema, vaid Euroopa tööjõu vaba liikumise teema. Vaatame Euroopa Liidus lihtsalt esimesena Soome poole,” lausus ta.

"Tööjõu vaba liikumine tingib selle, et kui meie seadused seda võimaldaksid, siis võiks põhjanaabri politseinikud meile patrullima tulla küll. Täpselt samamoodi nagu meie arstid käivad Soomes meditsiini praktiseerimas,” märkis Rahumägi.

Põhja-Prefektuuris oleks tema sõnul täna vaja näiteks vähemalt 80 lisapolitseinikku. Viimastel päevadel on Soome uudised ja mitmed jutusaated keskendunud politseinike Eestisse siirdumise võimalusele. Kui sealne siseministeerium on äraootaval seisukohal, siis Soome meedia ning politseinike endi hulgas on mõte populaarne.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised