13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksehäired kummitavad Q Vara omanikku endiselt

Q Vara omanikul SLProductsionsil (SLP) lasub endiselt 11 maksehäiret liisingust, ehkki firma esmakordsel kinnitusel tasusid nad liisinguvõlad juba veebruari algul.

Kinnisvaraarendaja Q Vara omanike ringi kuuluval SLProductionsil tekkis detsembris 22 liisinguhäiret. Neist viis oli vahemikus 1001-5000 krooni, kümme vahemikus 5001-10 000 krooni, kuus 10 001-50 000 krooni ja üks ulatus vahemikku 50 001-200 000 krooni.

31. jaanuaril kustutas SLProductions pooled võlad, alustades väiksematest. Ülejäänud liisingumaksed on maksehäireregistri andmetel siiani klaarimata, ehkki SLP teatas aripaev.ee-le juba 25. veebruaril, et kustutas liisinguvõlad üle-eelmisel nädalal.

"SLP kustutas liisinguvõlad juba üle-eelmisel nädalal. Kahjuks pole need tasumised veel Krediidiinfo infosüsteemi jõudnud," ütles SLProductionis treasurer'ina töötav Kristjan Laanemaa ja lisas, et maksuvõla tasub SLP kokkuleppel maksu- ja tolliametiga 28. veebruariks.

Möödunud reedel teatas Q Vara nõukogu esimees Alo Lillepea aripaev.ee-le, et nad jõudsid maksehäirete tekkimises lõplikult selgusele. "Täna saime selles loos lõplikult selgust. Hansapank oli saatnud meie liisingarved valele aadressile. Me oleme Mustamäel ja arved olid kadunud. Ehk ei olnud süüdi ka Krediidiinfo. Lihtsalt arusaamatus seoses meie kolimisega," põhjendas Lillepea.

Tänaseks on SLP toonase poole miljoni kroonise maksuvõla vähendanud 205 262 kroonini.

SLProductionsi omanikeringi kuuluvad vennad Ivo Lillepea ja Alo Lillepea, notar Aivar Mesikäpp ning Tanel Peeters.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474