14. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inseneriehituse AS ja YIT nõuavad Artig KV-lt ligi 50 miljonit krooni

Inseneriehituse AS ja YIT nõuavad kinnisvaraarendaja Artig KV-lt 48 miljonit krooni, millele lisanduvad veel ka intressid.

Inseneriehituse AS juhatuse liige Rene Naptali sõnul nõuab ettevõte Artig KV-lt 18 miljonit krooni. Naptali hinnangul on lootust, et Artig KV suhtes ei tule algatada pankrotti ning jõutakse kompromissile.

Kolmapäeval toimus Harju maakohtus eelistung, kus arutati Insenerehituse ja YITi pankrotiavaldust kinnisvaraettevõtte Artig KV vastu. "Kümme päeva on n-ö armuaega, et kokku leppida," ütles Naptal. Ta avaldas siiski lootust, et jõutakse selle aja jooksul kompromisskokkuleppele. Naptali sõnul on põhinõue Artig KV vastu 18,3 miljonit krooni, millele lisanduvad intressid. Need võlad on tekkinud 6-7 kuu jooksul. Naptal on võla tasumise osas lootusrikas, sest tema hinnagul on kinnisvara müük taas aktivseerunud tänu hinnalangusele ning seetõttu on Artig Kinnisvara taas maksejõuline. "Nad on pangalaenu tasunud ca 40 miljoni ulatuses," märkis ta.

AS YIT Ehitusele võlgneb Artig KV 30 miljonit. Ettevõtte juhatuse esimees Priit Sauk avaldas vaid napisõnaliselt lootust, et et Artig KV vastab nende ettepanekutele, mis nad juba ammu on esitanud. "Seni pole nad meile midagi vastanud. Siiski on meil järgmiseks nädalaks broneeritud kohtumine nendega," märkis ta.

Artig KV tegevjuht Marek Antoniak ei soostunud teemat enne järgmist nädalat kommenteerima. Kohus on andnud 25. märtsini aega kokkuleppe saavutamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474