Lätlased peavad Merko pakkumist liiga odavaks

Läti nn kolme venna – rahvusraamatukogu,
kontserdihalli ja kaasaegse kunsti muuseumi – rajamisega tegelev agentuur
heitis Merko Ehituse ja SIA Merksi 1,95 miljardi kroonist pakkumise kõrvale
lisaks korruptsioonisüüdistusele ka liigse odavuse tõttu.

Merko pakutud 87 miljonit latti, ehk umbes 1,95 miljardit krooni katab riikliku agentuuri pressiteate järgi ehitusmaterjalide hinna ja masinate kulu. Seetõttu tekib küsimus, kas firma plaanib neli aastat suurobjekti nn tasuta ehitada ehk kasumit saamata ning mitte maksta töölistele palka. Või loodab ettevõte pärast lepingu sõlmimist hakata poliitilist mõjujõudu kasutades lisakulude katteks raha juurde küsima, nagu on varem teistel objektidel juhtunud.

«Kolme venna» agentuuri juht Zigurds Magone sõnul püüab Merko oma praeguse tegevusega lihtsalt korruptsiooniskandaalilt tähelepanu kõrvale juhtida. „Antikorruptsiooni klauslit mitte täitev firma ei olla kandidaat edasistel läbirääkimistel,“ lisas ta.

Merko Ehitus ehitustööde kulud ei ole konkursi korraldaja meelest korrektsed, kuna ettevõte ei esitanud mingeid tõendeid arvude õiguse kohta ja ei avaldanud meetodeid kuidas sellised numbrid saadud on. Seetõttu eemaldati firma ka edaspidistelt läbirääkimistelt ja riigihanke protsessist.

Magone tunnistas, et Merko pakkumine võib teha agentuuril lihtsamaks nendelt ettevõtetelt, kes antikorruptsiooni klauslile vastasid soodsama pakkumise küsimist.

Agentuur luges kvalifitseerunuteks kaks pakkumist: esimese on teinud A/S RBS Skals, SIA Skonto Buve ja SIA Re Re ning teise SIA PBLC, SIA Moduls Riga ja SIA PB Fasades.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised