17. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased peavad Merko pakkumist liiga odavaks

Läti nn kolme venna – rahvusraamatukogu, kontserdihalli ja kaasaegse kunsti muuseumi – rajamisega tegelev agentuur heitis Merko Ehituse ja SIA Merksi 1,95 miljardi kroonist pakkumise kõrvale lisaks korruptsioonisüüdistusele ka liigse odavuse tõttu.

Merko pakutud 87 miljonit latti, ehk umbes 1,95 miljardit krooni katab riikliku agentuuri pressiteate järgi ehitusmaterjalide hinna ja masinate kulu. Seetõttu tekib küsimus, kas firma plaanib neli aastat suurobjekti nn tasuta ehitada ehk kasumit saamata ning mitte maksta töölistele palka. Või loodab ettevõte pärast lepingu sõlmimist hakata poliitilist mõjujõudu kasutades lisakulude katteks raha juurde küsima, nagu on varem teistel objektidel juhtunud.

«Kolme venna» agentuuri juht Zigurds Magone sõnul püüab Merko oma praeguse tegevusega lihtsalt korruptsiooniskandaalilt tähelepanu kõrvale juhtida. „Antikorruptsiooni klauslit mitte täitev firma ei olla kandidaat edasistel läbirääkimistel,“ lisas ta.

Merko Ehitus ehitustööde kulud ei ole konkursi korraldaja meelest korrektsed, kuna ettevõte ei esitanud mingeid tõendeid arvude õiguse kohta ja ei avaldanud meetodeid kuidas sellised numbrid saadud on. Seetõttu eemaldati firma ka edaspidistelt läbirääkimistelt ja riigihanke protsessist.

Magone tunnistas, et Merko pakkumine võib teha agentuuril lihtsamaks nendelt ettevõtetelt, kes antikorruptsiooni klauslile vastasid soodsama pakkumise küsimist.

Agentuur luges kvalifitseerunuteks kaks pakkumist: esimese on teinud A/S RBS Skals, SIA Skonto Buve ja SIA Re Re ning teise SIA PBLC, SIA Moduls Riga ja SIA PB Fasades.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474