Eestis on Euroopa kalleim rändlusteenus

Eile avaldatud Euroopa mobiilsideteenuste
hindade raportist võis välja lugeda, et rändlusteenuse (roaming'u)
kõneminuti hind on Eestis Euroopa kõige kallim.

Viimase aasta jooksul on hinnad Euroopas odavnenud, kõige odavam rändlusteenuse kõneminut on Küprosel (0,019 eurosenti ehk 30 senti) ja kõige kallim Eestis (0,224 eurosenti ehk 3,5 krooni)

Euroopa juhtivad telekommunikatsiooniametnikud on hoiatanud Euroopa mobiilsideoperaatoreid, et nad on valmis vähendama välismaal viibides võetud lühisõnumite saatmise tasu, kui ettevõtted ise oma hinnakirju ei korrigeeri.

„Ma olen veendunud, et praegu on see majandusharu võimeline selle probleemiga tegelema ja seda lahendama. Praegu on meil käsil vastava regulatsiooni valmistamine, et juhul kui sideoperaatorid ei ole valmis hindu langetama, oleme meie selleks valmis,“ sõnas Viviane Reding, kes eelmisel aastal sundis operaatoreid vähendama roamingu teenuse hinda, kirjutas Financial Times.

Mobiilsideteenuseid pakkuvate ettevõtete hinnangul on aga hindade alandamine kiirelt arenevale ja konkurentsivõimelisele majandusharule kohatu. Mõned operaatorid on Redingi nõu kuulda võtnud ning alandanud lühisõnumite saatmise ja internetti sisenemise hindu välismaal, sellega on kaasa läinud Vodafone, Telefonica, KNP ja 3.

Redingi sõnul peaks välismaal saadetud lühisõnumite hind jääma senise 29 eurosendi (4,5 krooni) asemel 12 eurosendi (1,8 krooni) kanti. Samuti arvab naine, et interneti kasutamise tasu peaks olema samuti alandatud 35 eurosendini (5,4 krooni) megabaidi kohta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised