19. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna linna odavmüük võib anda mõisaomanikule 6000kroonise korteri

Tallinna Linnavolikogu homsel istungil, kus Keskerakond kavatseb suruda läbi 51 korteri odavmüügi eelnõud, naeratab õnn ilmselt ka Lea Mossinile, kes on oodanud talle broneeritud Võistluse 41 korterit juba üle aasta.

2007. aasta algul saatis keskerakondlik linnavalitsus volikogusse eelnõu, mis nägi ette Võistluse 41 korteri eraldamise Lea Mossinile 1980 krooniga, teatas IRL.

„Oleks patt salata, et aastatagust hinda on praeguseks korrigeeritud – ilmselt lähtuvalt inflatsioonist,” sõnas volikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni liige Nikolai Stelmach. „Nüüd on Võistluse 41 korter Lea Mossini jaoks lausa kolm korda kallim, makstes tervelt 6120 krooni!”

Äriregistri andmetel on Lea Mossin Rahvaliidu liige aastast 1996. Ilmselt on nii pikk staaž Keskerakonna sõsarerakonnas põhjus, miks pigistatakse silm kinni, et proua on seotud üle Eesti kümmekonna kinnistuga, millest tähelepanuväärseim – Kurista mõis Jõgevamaal.

Samas viitab 2001. aastal Postimehes avaldatu sellele, et Lea Mossin on lausa majaomanik Tallinna linnas. Mossin on ostnud 1999. aastal elumaja Luise tänavale. See asjaolu pole aga takistanud Mossinat püsimast sundüürnike nimekirjas 1997. aastast peale.

Postimees kirjeldas 2001. aastal kahel korral, kuidas Lea Mossini majas elav ja talle korralikult makseid tasuv perekond otsis abi õiguskantslerilt, et pääseks igapäevase joogivee ostmisest poest ja näha taas vett voolamas kodukraanist. Majaomanik Mossin teatas ajakirjanikule, et ei kavatse kinnistu teiste üürnike võlgu omast taskust maksma hakata ja nii tuleb ka kolmelapselisel perel veeta olla. "Ma ei ole laenupank ega sotsiaalabi, ma ei saa teiste võlgasid tasuda," sõnas ta toona, lisades, et loodab järgmise aasta suvel temale kuuluval kinnistul kodu rajama hakata.

"Et sundüürnikule mõeldud korteri saab inimene, kes majaomanikuna oma üürnikke väntsutas, näitab selgelt, et tegelikult ei lähe sundüürnikud linnavalitsusele üldsegi korda," lausus Stelmach.

TV3 "Seitsmestele uudistele" ütles abilinnapea Taavi Aas, et tegemist on õigluse taastamisega ja hoolimata inimese materiaalsest seisust kui tal on õigus korter saada, peab ta selle saama.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474